måndag, mars 08, 2010

Den 8 mars firas internationella kvinnodagen runt om i världen!





I biblioteket kan du kolla in utställningen med böcker om kvinnor och kvinnors historia och om några kvinnors livsöden runt om i världen.


Här kommer några andra länkar till sidor och databaser som specifikt inriktar sig på eller fr a handlar om kvinnor på olika sätt:


Den nationella söktjänsten LIBRIS tillhandahåller databasen KVINNSAM, där man kan söka böcker, artiklar och texter som handlar om kvinno-, mans- eller genusforskningen.

UNIFEM, FN:s utvecklingsfond för kvinnor. Internationellt arbetar UNIFEM med att stödja kvinnor och arbetar för att förbättra jämställdheten mellan könen.

Om kvinna till kvinna samarbetar med kvinnoroganisationer runt om i världen som aktivt arbetar med fred och återuppbyggnad.


Författarbesök på kulturhuset i Hässleholm ikväll kl. 19 i Blå Salongen!
Kulturhuset har inför internationella kvinnodagen bjudit in författaren och litteraturkritikern Anneli Jordahl, som ska prata om sin bok Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet). Läs om boken på adlibris. Gå till Kulturhusets vårprogram för att få veta med om författarbesöket.

Inga kommentarer: