lördag, september 24, 2011

Tema Bok- och biblioteksmässan 2011...

Bokmässan fortsätter för mig och min kollega på Jacobsskolan, även under lördagen! Och det är lika svårt idag, som under torsdagen och fredagen, att välja vad man ska gå på. Varje timme händer något på varje scen, i varje seminarielokal, i de flesta montrar. Decisions, decisions... :)
Här kommer några utav alla intressanta programpunkter som finns den här dagen...


10.00 Clemens Meyer (tysk författare), Ferdinand von Schirach (tysk jurist och författare) och Bettina Balàka samtalar om mörkrets dragningskraft och de många olika variationerna som finns av ondska. Programpunkten heter Ondskans ansikte(n), läs mer...


10.30 berättar Madeleine Hessérus som sin nya dystopiska roman Staden utan kvinnor, som utspelar sig i ett framtida Stockholm. Madeleine Hessérus på B&B!


11.00 Camilla Läckberg och Amanda Hellberg ger sina bästa tips på hur du blir en författare. Läckbergs senaste bok heter Änglamakerskan och är finns inom kort på biblioteket! Amanda Hellberg har skrivit boken Döden på en blek häst, läs mitt inlägg om boken från den 10 februari 2011! Camilla Läckberg på B&B! Amanda Hellberg på B&B!



13.00 berättar Jan Guillou och Henning Mankell om 1900-talets dramatiska och blodiga århundrade, utifrån deras respektive nya romaner. De har båda skrivit första delen i varsin planerad triologi och dessa tar sin utgångspunkt i de första åren under 1900-talet. Guillous roman har titeln Brobyggarna och Mankells roman heter Minnet av en smutsig ängel. Jan Guillou på B&B! Henning Mankell på B&B!




15.00 samtalar tyska författaren Silke Scheuermann med svenska författaren Anne Swärd om kärlek på tyska och kärlek på svenska. På svenska har vi Scheuermanns bok Timmen mellan hund och varg på biblioteket. Av Anne Swärd har vi Till sista andetaget! Silke Scheuermann på B&B! Anne Swärd på B&B!



16.00 Johan Teorin berättar om sin nya bok Sankta Psyko. Tills skillnad från de övriga tre (Skummtimmen, Nattfåk och Blodläge) utspelar sig denhär berättelsen inte på Öland, utan i en mellanstor stad på fastlandet i närheten av västkusten. Johan Teorin på B&B!


Och nu är det hemfärd som gäller. En hemfärd med huvudet proppfullt av författare och böcker! :)

Inga kommentarer: