torsdag, september 22, 2011

Tema Bok- och biblioteksmässan 2011...

Idag, imorgon och på lördag är jag på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg tillsammans med mina bibliotekariekolleger på Jacobsskolan och Linnéskolan. Mässan varar den 22-25/9 och temat för i år är Tyskspråkig litteratur!
Det finns hur mycket som helst att se och lyssna på! Att välja vad är inte det enklaste... för många godiskarameller i påsen helt enkelt! :) Här kommer en sammanfattning kring några av programpunkterna under dagen:


Kl 11.00 Tre länder - ett språk. Felicitas Hoppe (Tyskland), Peter Stamm (Schweiz) och Anna Mitgutsch (Österrike) diskuterar vad det gemensamma språket betyder för litteraturen i Tyskland, Schweiz och Österrike. Läs mer...


13.00 Marie Hermansson berättar om sin nya bok Himmelsdalen. Marie Hermansson på B&B! Boken är för övrigt inköpt till biblioteket!


14.30 Malin Isaksson berättar om sin nya bok Isnätterna och diskuterar, med utgångspunkt från sin bok, frågan Utåtagerande tjejer - får de finnas? Malin Isaksson på B&B! Boken är också inköpt till biblioteket.


15.00 Framtidens digitala skola, hur kommer den att se ut? Läs mer...16.00 Två resenärer i tiden. Författarna Sigrid Combüchen och Iona Pârvulescu samtalar kring att skriva om andra tidsperioder. Sigrid Combüchen på B&B! Vi har Combüchens roman Spill på biblioteket! 2010 vann Combüchen augustpriset för sin roman.


Klicka här för att läsa hela programmet under torsdagen!

Inga kommentarer: