onsdag, september 21, 2011

Tema Bok- och biblioteksmässan 2011...

En lite blandad kompott av författare och deras böcker... Etik, mysticism och spänning, en följetong och en bok om krig.


Tillsammans med sin pojkvän Benjamin åker Nova till berget Ararat. De ska tillsammans med andra Greenpeaceaktivister resa en ark som symbol för kampen mot klimatförändringarna. Nova och Benjamin åker där på besök till ruinstaden Ani och i en av ruinerna ser Nova en golvmålning som verkar bekant. Då blir hon brutalt nedslagen och vaknar upp en vecka senare på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Benjamin är spårlöst försvunnen. Vad har hänt honom? Varför slog någon ner Nova? Vad är det som någon inte vill att hon ska veta? En död ängel av Åsa Schwarz. Åsa Schwarz på B&B!


Torbjörn Flygt har med Outsider skrivet en efterlängtad fortsättning på hans kritikerrosade bok Underdog. I första boken fick vi följa huvudpersonen Johan Krafts barndom och andra boken utspelar sig tio år senare. Johan har nu hunnit flytta till lund där han läser juridik och är tillsammans med Helena. Helena som drömmer om villa, vovve, volvo och 2,5 barn. Johan däremot är inte redo för ett sådant liv... Torbjörn Flygt på B&B!

Under femton månader följde journalisten och författaren Sebastian Junger en grupp amerikanska soldater, stationerade i Afghanistan. Hans mål med boken? Att förmedla vad soldater upplever i krig, hur krig känns. Tillsammans med soldaterna hamnade Junger i eldstrider, såg män skadas och såg män dö. Detta är de amerikanska soldaternas historia men också Jungers berättelse om ett krig i Afghanistan. Krig: rädsla, död, kärlek av Sebastian Junger. Sebastian Junger på B&B!

Inga kommentarer: