tisdag, juni 07, 2011

Två böcker som på varsitt sätt kryper in under huden på dig...

Inledningen på baksidetexten lyder:

"Det var en gång en änka som hade tre söner, och deras namn var Svart, Brun och Blå. Svart var den äldste, lynnig och aggressiv. Brun var mellanbarnet, blyg och trög. Men blå var sin mors favorit. Och han var en mördare."

Vi får i boken följa BB, som har en egen hemsida där han öppet lever ut sina fantasier och planerar det perfekta mordet. Han skriver också på en berättelse om Blueeyedboy, vilket är hans eget alias på nätet. Men vad är egentligen sant i hans berättelse och vad är påhittat?

Kärt barn av Joanne Harris.

Joanna Eberhart och hennes man flyttar till den idylliska byn Stepford. Men snart inser Joanna att under ytan av perfekta, leende hemmafruar är det något som inte står rätt till. Något som har rötterna i den lokala klubben för herrar. Vad är det som händer i Stepford? Och är det redan för sent för Joanna själv?
Boken heter The Stepford wives och är skriven av Ira Levin. Boken har också filmats med bl a Nicole Kidman som en av Stepfordfruarna. Ira Levin har också skrivit boken Rosemary's baby som också har blivit film. Vi har även den på biblioteket!




Inga kommentarer: