torsdag, maj 20, 2010

Igår var jag på ett möte mellan skolbibliotekarier i Hässleholms kommun.

Representanter från Skånes hembygdsförening och Skånes arkivförbund var inbjudna för att berätta om sitt arbete och inledde mötet. Både Skånes hembygdsförening och skånes Arkivförbund jobbar ut mot skolorna för att uppmärksamma den lokala historien som finns ute i hembygdföreningar och i lokala arkiv och museum.
De har, i samarbete med Hässleholms stadsbibliotek och muséer, gjort iordning tre temaväskor om Hässleholms kommuns historia. Väskorna har följande teman: Skolan för hundra år sedan, skolan under 1930- och 40-talen och vardagen i Hässleholm under andra världskriget. Den lokala historien kan ju vara en intressant vinkling, när man arbetar kring dessa ämnen! Vill du veta mer om detta? Klicka här!

Vi fick också information om sida som de kallar Folk i rörelse. Där finns följande teman: Politiska rörelser, arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen, väckelsen och berättelser från människor inom dessa olika röresler. Allt material är hämtat från hembygdsföreningar, arkiv och muséer runt om i landet!

Inga kommentarer: