tisdag, mars 30, 2010

Några meningar om boken...
Elever i TE2c tycker till om böcker som de läst...



Shoo bre av Douglas Foley.
Väldigt bra bok som handlar om livet i förorten och om ungdomarna som bor där, hur deras skolgång ser ut och vad dem gör. I boken läser man om kriminalitet, kärlek och hedersvåld. Boken är rätt bra skriven och man lever sig lätt in i den, oerhört bra spegling av förortslivet med stölder och dylikt. Har blivit en av mina favoritböcker.
Av...



Snabba cash av Jens Lapidus.
Jag tycker det är en bra och intressant bok. Den riktar sig mot både gamla och unga läsare och är relativt lättläst. I början är det lite krångligt att hänga med i själva skriften p.g.a. variationen av korta och långa meningar, men efter något kapitel är det inget hinder längre. Boken handlar om moderna saker så som den undre värdens kriminella kretsar, rymningar från fängelser och knarkhandel. Dessa saker är sådant som man hör något om dagligen och är därför roligt att få sätta sig in i på ett annorlunda sett. Jag kan varmt rekommendera Snabba Cash till dig som gillar kriminalare.
Av Jonas A.


Över näktergalens golv av Lian hearn. Del 1 i seriern Sagan om klanen Otori.
Den handlar om en pojke vid namn Takeo som lever i De tre rikena. Han är en av "de gömda", men blir snabbt en av klanen Otori. Man får följa Takeo och hans nya vänner på en otroligt fängslande resa genom De Tre Rikena och har man väl börjat läsa kan man inte slita sig. I alla fall inte om man som jag är intresserad av hur man levde förr, både i vardagen och livet vid randen av krig och död. Vill du ha spänning, maktspel, kärlek och heder på näthinnan de kommande dagarna rekommenderar jag starkt denna bok!
Av Kristofer P.

Inga kommentarer: