onsdag, oktober 01, 2008


Flickan som vävde sidenmattor av Anita Amirrezvani, är en bok fylld med doften och smaken från Persien. Boken utspelar sig på 1620-talet och handlar om en fjortonårig flicka som växer upp i en liten persisk by. När flickans far dör tvingas hon och modern att söka upp hennes farbror och hans familj. Farbrodern är en välbeställd mönsterritare hos shahen, Persiens härskare och hon tillbringar all ledig tid med att lära sig mer om yrket som hon älskar. Hon har en mycket stor talang för yrket och om hon hade varit en pojke, hade hon kunnat vinna både rikedom och berömmelse. Men hon och hennes mor lever på nåder i familjen och när flickan blir erbjuden ett tidsbegränsat äktenskap har hon egentligen inget val...


Flickan som vävde sidenmattor är en bok om passion och svek men också en berättelse om en stark ung kvinna och hennes dröm om att få väva mattor och att få leva i ett lika kärleksfullt äktenskap som hennes föräldrar hade.

2 kommentarer:

Amanda sa...

Hej!

Ville bara tacka för din genomgång igår hos oss (INT2) i historian om hur man sökte fakta. Som du vet började vi idag, och man fick användning av vad du lärde oss. :)

Bibliotekarien bloggar sa...

Tack! Vad bra att det känns så! Kul att få respons från er elever :)

/Anneli