tisdag, september 02, 2008

Skönlitteratur om Pompeji



Tre skönlitterära böcker om Pompeji!



Tillbaka till Pompeji av Kim Kimselius handlar om Ramona, som är på skolresa till ruinernas Pompeji. Ramona mår illa av att se gipsavtrycken av dem som dog för så många år sedan och sätter sig ner för att vila. När hon vaknar har hon blivit förflyttad bakåt i tiden, till Pompeji innan vulkanutbrottet ödelade staden..



Maja Lundgren berättar i sin bok Pompeji om de människor som kan ha rört sig i dåtidens Pompeji. Egensinniga karaktärer, vilda upptåg och lustfyllda skildringar. Och över Pompeji och människornas liv ruvar vulkanen Vesuvius..



I Robert Harris bok, även den med titeln Pompeji, får vi möta ingenjören Marcus Attilius. Han oroar sig för akvedukten Aqua Augusta, som förser nio städer med vatten och som han precis har blivit ansvarig för. Akvedukten verkar ha blivit skadad och om vattnet försvinner skulle det leda till en katastrof för de nio städernas invånare. För att försöka förhindra katastrofen beger sig Marcus upp i berget. Han upptäcker dock att det finns krafter som ingen rår på..

Böckerna står på hyllan bakom informationsdisken!

Inga kommentarer: