söndag, augusti 24, 2008

Detta har hänt under sommaren...Under våren var det många, både bland elever och personal, som tyckte att det var svårt att hitta bland hyllorna och de olika avdelningarna i biblioteket. Under sommaren bestämde jag mig för att ändra på detta. Då det finns ca 14 500 böcker i biblioteket, tog det ett tag men nu är omflyttningen gjord..

Bilden visar hur de engelska klassuppsättningarna flyttats till ett bord i väntan på att lediga hyllor avsedda för klassuppsättningar blev lediga.
Där dessa böcker tidigare stod, står nu avdelning G Litteraturvetenskap.

Så här är nu bibliotekets böcker placerade:
Direkt till vänster när du kommer in i biblioteket står skönlitteraturen. Först all skönlitteratur på svenska därefter på engelska, tyska och franska. Dessa följs av de svenska och sedan de engelska klassuppsättningarna.
Efter klassuppsättningarna kommer all facklitteratur.
Har ni sett tavlan i biblioteket "Så står bibliotekets böcker"? (det finns två stycken i varsin ände av lokalen) Fackböckerna följer samma ordning som på tavlan. Först kommer avdelning A, sedan B, C, D osv.
Ljudböcker, tidskrifter, cd-skivor och dvd-filmer finns på samma ställen som vanligt, dvs till höger efter att du kommit in i biblioteket.
Tänk på: Böcker är alltid placerade på författarens efternamn. Om boken inte har någon författare, står den på bokens titel. Fråga om ni inte hittar! :)Inga kommentarer: