måndag, augusti 25, 2008

Böcker om vampyrer och andra skrämmande varelser...


Låt den rätta komma in handlar om Oskar som plågas i skolan av sina klasskompisar. Han drömmer om hämnd. I grannhuset flyttar Eli in och Oskar blir kär för första gången. Men det är något som inte stämmer med Eli...Hanteringen av odöda tar sin början en onaturligt varm dag i Stockholm. Det är som ett elektriskt fält har lagt sig över staden och paniken ligger i luften. Sedan är plötsligt allt över. Men allt är inte över. De döda har börjat vakna. De som precis har dött och de som varit begravda i flera veckor. Vad är det egentligen som de vill?Twilight handlar om Bella som flyttar till den regniga småstaden Fork utanför Washington. I skolan träffar hon den utsökt vackre men gåtfulla Edward. Bella blir hopplöst förälskad och Edwards begär och känslor för henne är gränstlöst men också farligt. Han är vampyr och törstar efter hennes blod. Hur ska ett förhållande mellan en vampyr och en vanlig 17-årig tjej kunna fungera...?
I Biten får vi följa Elena, den enda existerande kvinnliga varulven i världen. Tio år tidigare blev hon biten av Clay, som hon älskade passionerat. Det var inte hennes val att bli varulv. Hon hatar sin styrka, vildhet och hunger och vägrar att ha något med Clay att göra. När telefonen börjar ringa vägrar hon först att svara. Men hennes familj behöver henne och hon måste återvända till dem och till Clay...Fyra riktigt spännande böcker!
2 kommentarer:

Ryggve sa...

...men glöm inte att Bram Stokers klassiker "Dracula" står och samlar damm i hylla Fe. Den är också läsvärd, trots att den har 111 år på nacken. Gothromantisk skräck blir inte mycket bättre än så.
The original and best, enligt mig. :)

Bibliotekarien bloggar sa...

Jag glömmer absolut inte Stokers Dracula, den är en riktig nagelbitare! :) Det få böcker som kan skapa en så kuslig stämning som Stoker har gjort med sin bok.